عارضه پوست مرغي و روشهاي درمان آن
عارضه پوست مرغي چيست؟
پوست مرغي، يك عارضه پوستي رايج است كه معمولا به صورت دانههاي قرمز رنگ در سطح پوست و بهويژه در اعضاي برجسته بدن خود را نشان ميدهد. اين برجستگيها يا جوشهاي كوچك، در واقع سلولهاي مرده پوست هستند كه به فوليكولهاي مو وصل شدهاند.
در اين عارضه، به نظر ميرسد پوست فرد جوش زده يا بهدليل سرما، حالت مورمور پيدا كرده است، اما در حقيقت پوست دوندون شده و بهدليل شباهت آن با پوست مرغ، به اين نام معروف شده است.
علائم پوست مرغي
اين اختلال، همراه با علائمي مانند برآمدگيهاي ريز و كوچكي است كه معمولا روي سطح پوست مشخص است و ظاهري خشك و خشن دارد. اين برآمدگيهاي آكنه مانند، ممكن است به رنگ سفيد، صورتي، قرمز يا قهوهاي و سياه رنگ باشند. علائم زير نشاندهنده اين عارضه پوستي است:
– سخت و خشك شدن پوست بعد از بروز دانهها
– بروز دانهها بدون درد
– قرمزي جزئي در اطراف برجستگيها
– تحريكپذيري پوست همراه با خارش جزئي
چه كساني مستعد ابتلا به اين عارضه هستند؟
كراتوزيس پيلاريس، عارضه پوستي شايعي است و احتمال اينكه هر فردي به آن مبتلا شود، وجود دارد و براساس آمار، حدود ?? درصد افراد ميتوانند دچار آن شوند. البته اين عارضه حدود ?? تا ?? درصد در بين كودكان و نوجوانان و ?? درصد در بين بزرگسالان رايج است.
بهطوركلي، اين اختلال در بين كودكان و نوجوانان رايجتر است و معمولا در سنين كودكي و قبل از ?? سالگي آغاز ميشود و در دوران نوجواني به اوج خود ميرسد و تا پيش از ?? سالگي كمرنگ شده و پس از آن نيز كاملا از بين ميرود.
زنان نسبت به مردان، بيشتر مستعد ابتلا به اين عارضه هستند. تغييرات هورموني در دوران بلوغ و نوجواني و همچنين بارداري، ميتواند عامل بروز اين اختلال در نوجوانان و زنان باشد.
بهطور كلي، افرادِ با پوست نازكتر بيشتر در معرض اين بيماري پوستي قرار ميگيرند. همچنين احتمال بروز اين عارضه در افراد چاق و كساني كه پوست خشك و بور دارند و مبتلايان به اگزما بيشتر است.
پيشگيري از پوست مرغي
براي افرادي كه بيشتر در معرض ابتلا به عارضه پوست مرغي هستند، توصيه نكات زير ضروري به نظر ميرسد:
– استحمام با آب گرم به جاي آب داغ بهمنظور پيشگيري از خشك شدن پوست
– لايهبرداري از پوست مرده بدن
– محدود كردن مدت زمان استحمام
– استفاده از يك مرطوبكننده هوا
– استفاده از مرطوبكننده مناسب بدن براي پيشگيري از خشك شدن پوست
– رژيم غذايي مناسب حاوي ويتامينهاي E و A و اسيدهاي چرب امگا?
– استفاده روزانه از ميوه و سبزيجات مانند گوجهفرنگي، انبه، كدو تنبل و سبزيجات
– مصرف روزانه لبنيات و سويا
انواع روشهاي درمان خانگي پوست مرغي
بسياري از افراد در طول زندگي خود دچار كراتوز پيلاريس (KP) يا “پوست مرغي” خواهند شد. در حقيقت ، تقريباً نيمي از جمعيت جهان از آن رنج مي برند. اگرچه هنوز هيچ درماني براي پوست مرغي شناخته نشده است، اما روشهايي براي درمان خانگي پوست مرغي وجود دارد. مرطوب نگه داشتن پوست، لايه برداري و آبرساني كردن آن از عوامل موفقيت در درمان اين عارضه، در روشهاي خانگي هستند.
البته روشهاي خانگي درمان كراتوزيس پيلاريس (پوست مرغي) به مدت زمان بيشتر و مداومت زيادي براي تاثيرگذاري نياز دارند.
درمان پوست مرغي با داروهاي گياهي
بيماري پوست مرغي علاوه بر اينكه باعث از بين رفتن زيبايي ظاهري پوست ميشود، ممكن است علائمي چون خارش و سوزش را نيز به دنبال داشته باشد. اين روشها با استفاده از محصولات طبيعي انجام ميشوند. به همين دليل هزينه كمتري دارند. از طرف ديگر عوارض جانبي ندارند. در ادامه به موثرترين گياهان و روش استفاده از آنها براي درمان خانگي پوست مرغي اشاره خواهيم كرد.
درمان پوست مرغي با آلوئه ورا
گياه آلوئه ورا براي مشكلات مختلف پوستي كاربرد دارد. درمان خانگي پوست مرغي هم از ديگر مزيتهاي اين گياه به شمار ميرود. البته علاوه بر درمان اين مشكل، تأمين رطوبت مورد نياز براي پوست و تقويت آن نيز از ديگر مزيتهاي استفاده از آلوئه وراست. براي استفاده از اين روش به يك تكه پنبه و گياه آلوئه ورا نياز است. البته ميتوان به جاي گياه از ژلهاي موجود در عطاريها استفاده كرد. بيمار بايد لايه رويي آلوئه ورا را جدا كند. سپس قسمت ژلهاي را روي ناحيه مبتلا به عارضه پوست مرغي ماساژ دهد. ژل بايد به مدت ? الي ?? دقيقه روي پوست باقي بماند. سپس با استفاده از پنبه پاك شود. انجام اين كار دو الي سه بار در طول روز كافي است.
درمان پوست مرغي با گلاب
گلاب از گياه گل محمدي تهيه ميشود و يك داروي گياهي موثر براي درمان خانگي پوست مرغي و همچنين زيبايي پوست به حساب ميآيد. اين مايع داراي خواص ضد التهابي، آنتي اكسيداني و ضدباكتريايي است و يك آب رسان قوي پوست به شمار ميآيد و براي انواع پوست و مشكلات پوستي مفيد است. به اين منظور بايد براي پوست هاي خشك و داراي منافذ، گلاب را با گليسيرين و روغن زيتون تركيب كرد و به صورت روزانه روي پوست اسپري كرد تا رطوبت دوباره به پوست برگردد و موجب درمان خارش پوست مرغي و ديگر عوارض ناشي از آن شود.
روش استفاده از روغنهاي گياهي
روغنهاي گياهي ميتوانند در درمان خانگي پوست مرغي موثر باشند. تركيب اين روغنها باهم ميتواند اثر بخشي را افزايش دهد. روغن ليمو، روغن بنفشه و روغن زيتون تركيب مفيدي براي درمان پوست مرغي در خانه هستند. اين روغنها داراي خواص ضد التهابي هستند كه التهاب پوست را از بين ميبرند. همچنين خواص ضد باكتري دارند. پوست را نرم و شاداب ميكنند و به طور كلي باعث سلامتي پوست ميشوند.
چند قطره روغن بنفشه، چند قطره روغن ليمو و دو قاشق غذاخوري روغن زيتون بايد با هم تركيب شوند. سپس بايد پوست با استفاده از اين روغن تركيبي جديد ماساژ داده شود. بهتر است روغن روي پوست باقي بماند و بعد از چند ساعت شسته شود. اين كار بايد دو بار در طول روز تكرار شود و تا زمان حصول نتايج، درمان خانگي پوست مرغي ادامه داشته باشد. روغنهاي گياهي (به جز روغن درخت چاي) معمولا حساسيتزا نيستند. اما در صورتي كه فردي براي اولين بار از آنها استفاده ميكند، بهتر است ابتدا آن را روي ناحيه محدودي امتحان كند. در صورتي كه واكنشهاي حساسيتي وجود نداشت، ميتواند آن را در ناحيه گستردهتري مورد استفاده قرار دهد.
درمان خانگي پوست مرغي با جوش شيرين
جوش شيرين نيز از ديگر موادي است كه ميتواند براي عوارض پوستي مختلف و درمان خانگي پوست مرغي مناسب باشد. جوش شيرين خواصي دارد كه در ادامه آنها را بيان كردهايم.
لايه برداري پوست.
حذف سلولهاي مرده انباشته شده روي پوست.
تقويت گردش خون در زير پوست.
درمان خارش پوست مرغي
ايجاد ظاهر صاف و صيقلي براي پوست.
كاهش التهابات پوستي.
درمان پوست مرغي دكتر خيرانديش
دكتر خيرانديش ريشه بيشتر مشكلات پوستي از جمله پوست مرغي و خشكي پوست را به خاطر سوداي بيش از اندازه در بدن ميدانند و معتقدند كه هم به صورت سيستمي و هم به صورت موضعي بايد درمان صورت بگيرد.
ايشان براي درمان پوست مرغي با طب سنتي ، و خشكي پوست ماليدن روغن بنفشه را توصيه مي كنند. همچنين مصرف آلوئهورا را مفيد مي دانند و ميگويند فرد بايد استفاده از ژل آلوئهورا هنگام خواب را به مدت ?? شب تكرار كند تا عارضه برطرف گردد.
درمان پوست مرغي با طب سنتي در ديدگاه دكتر روازاده
دكتر روازاده معتقد است اين عارضه ناشي از افزايش سودا در بدن است، از همين رو براي درمان پوست مرغي در طب سنتي بايد از مصرف غذاهايي كه سودازا هستند، پرهيز كرد. از سوي ديگر، فرد مبتلا به اين بيماري بايد هر روز سه ليوان ماءالجبن ميل كند.
همچنين فرد ميتواند يك نوشيدني مفيد با تركيب يك ليوان عرق كاسني و سه قاشق شربت سوداك درست كند و صبح ناشتا ميل كند
در نهايت براي درمان پوست مرغي در طب سنتي، بايد بين دو مرحله تا سه مرحله نيز فصد انجام شود.
درمان پوست مرغي دكتر ضيايي در طب اسلامي
حكيم ضيايي براي درمان پوست مرغي پوست هاي چرب 3 راه را پيشنهاد ميدهند. اول استفاده از سركه سيب است كه فرد بايد قبل از حمام آن را به بدن خود بزند و اجازه دهد خشك شود. سپس به حمام برود. ين كار را دو بار در هفته تكرار كند و تا دست يابي به نتيجه ادامه دهد.
دومين راه درمان پوست مرغي در طب اسلامي از منظر حكيم ضيايي استفاده از ضماد باقلّاي آب پَز است كه بايد آن را شب روي پوست بگذارد و صبح بشورد. اين كار را تا دست يابي به نتيجه هفتهاي دو الي سه بار انجام دهد.
سومين راه حل از منظر حكيم ضيايي خوردن گلبرگهاي گُل محمّدي و گلاب طبيعي گل محمّدي است.
https://mub.me/8Hf
https://t.ly/ez9p
- ۴ بازديد
- ۰ نظر