پنجشنبه ۱۱ اسفند ۰۱

سقف وافل كاربردي

سقف وافل كاربردي

سقف وفل در كليه پروژه هاي ساختماني با كاربردهاي مختلف قابل استفاده است. ركود اقتصادي بالا و كاهش هزينه هاي توليد استفاده از اين نوع سقوط پيشرفت چشمگيري در صنعت ساختمان كشور بوده است. يك ديدگاه بسيار اشتباه در توجيه استفاده از سقف هاي وفل فقط توسط مهندسان در ميان روزنه ها رأي داده شده است ، فقط يك شرط ديگر براي استفاده از سقف هاي وفل وجود دارد كه اين گزينه است و در ساير پروژه ها و موارد فولادي و بتوني موارد استفاده شما متفاوت است ، مي توان از اين نوع سقوط استفاده كرد. استفاده از سيستم وافل پرسرعت در پروژه هاي ساختماني مي تواند گام مهمي در برنامه زمان بندي پروژه باشد كه اكثر ذينفعان صنعت ساخت و ساز نسبت به آن واقع بين هستند.

 

سقف وافل كاربردي

از سقف هاي وفل در پروژه هاي مختلفي استفاده مي شود

سقف وافل كاربردي

پروژه واقعيت در بهبهان ، با كاربري مسكوني

كاربرد در پروژه مسكوني

در پروژه ارائه شده در تصوير بالا ، سازنده داراي سقف تيرچه و بلوك به طور سنتي طراحي شده است و به دليل باز بودن طولاني و همچنين عملكرد ضعيف سقف تيرچه و بلوك ، باعث افزايش مصرف فولاد و بتن در اين پروژه مي شود ، زيرا بعد از فني بازرسي از شركت واحد آبا و بازرسي از سازه و طراحي مجدد آن با سقف وافل ، دهانه اي به طول 11 متر ايجاد شده و حداكثر استفاده از تجهيزات براي كاهش مصرف فولاد و بتن 20? كاهش يافته است.

 

جزئيات عملكردي سقف جزئيات اجرايي سقف هاي وافلي

كاربرد در پروژه هاي تجاري

در پروژه ارائه شده در تصوير زير ، با مساحت 6000 متر مربع در 3 سقف ، پس از بررسي واحد فني شركت آبا و تغيير سيستم تحمل گرانش به وافل هاي دو طرف ، با دال هاي بتن آرمه كار را شروع كنيد. همچنين ارتفاع تيرهاي مياني در طرح اول 85 سانتي متر است كه پس از طراحي مجدد به 55 سانتي متر كاهش يافته است.

 

سقف وافل كاربردي

قالب وافل كهن دك

پروژه واقعيت در دهلران ، با استفاده از ترمينال مسافربري

جزئيات عملكردي سقف جزئيات اجرايي سقف هاي وافلي

پروژه واقعي در تهران ، با كاربري تجاري

پروژه نشان داده شده در شكل 7 با سقف عرشه فولادي طراحي شده آغاز مي شود ، كه قبلاً در زير سطح پايه سيستم وافل دو طرفه قرار داده شده بود و با برداشتن 25 تير داخلي ، جريمه سازه را كاهش داد.

تاريخچه زعفران در ايران

تاريخچه زعفران در ايران

كلمه "زعفران" قدمتي بيش از ?0?? سال دارد. نام علمي اين گياه (Crocus Sativus) است. زعفران از كلمه زرپران (زر+پر+ان - گلي كه پرهايش همچون زر است) در زبان دري آمده و به اين معناست كه گلبرگ هاي اين گياه همچون زر گرانبها و قيمتي مي‌باشد.

كلمه "زعفران" قدمتي بيش از ?0?? سال دارد. نام علمي اين گياه (Crocus Sativus) است. زعفران از كلمه زرپران (زر+پر+ان - گلي كه پرهايش همچون زر است) در زبان دري آمده و به اين معناست كه گلبرگ هاي اين گياه همچون زر گرانبها و قيمتي مي‌باشد. اين كلمه در زبان‌هاي مختلف به شكل‌هاي گوناگون تلفظ مي‌شود. در پشتو و عربي "زعفران" ، در زبان‌هاي فارسي و تركي "Zefrun" ،  در زبان انگليسي "saffron"، در زبان اسپانيايي " azafr?n"، در زبان ايتاليايي "zaferano"، در زبان هندي "zuffron" و در زبان فرانسه "safrane" تلفظ مي­شود. در زبان سرياني كُركُم يا كَركُم ، ابوريحان بيروني ضمن وصف زعفران و نام‌هاي آن در زبان‌هاي مختلف مي‌گويد زعفران را به رومي اينخوس و قرقو، جالينوس قوروقوس گفته است.

زعفران در اعصار گذشته

 كارشناسان معتقدند كه زعفران اولين بار در كشورهاي يونان، ايران، تركيه و افغانستان رشد كرده است. به روايتي ديگر، پيدايش نخستين مزارع زعفران در جهان در نواحي همدان و كرمانشاه، تفرش و برخي از مناطق مازندران بوده است. پس از اسلام زعفران مناطق بروجرد، اصفهان، نهاوند و ري نيز شهرت زيادي پيدا نمود اما با حمله مغولان كشت آن رو به انقراض رفت. پس از آن كشت زعفران در بيرجند و قائنات شروع شد كه تا امروز هم ادامه دارد و بسيار شهرت يافته است.

 

 
   



در عصر هخامنشيان توليد زعفران در ايران قابل توجه بوده به طوري كه روزانه در دربار دومينه (حدود يك كيلوگرم) زعفران استفاده مي‌شد. كاربرد زعفران در آن زمان به عنوان رنگ و رايحه انواع خوراكي‌ها مانند تزئين كلوچه، شيريني و نان و همچنين در ساخت روغن‌هاي آرايشي بوده است. اين روغن‌ها همانند كرم‌ها يا ماسك‌ها امروزه نيز جهت زيبايي و لطافت پوست استفاده مي‌شوند. مستندات و شواهد تاريخي حاكي از اين است كه از زعفران براي عطر و بخور جهت خوشبو كردن فضاي كاخ‌ها، مجالس جشن و سرور نيز استفاده مي‌كردند. در سنگ نگاره‌هاي تخت جمشيد نيز جلوي داريوش دو بخوردان براي استفاده از عطر و بخور در كاخ‌هاي پرسپوليس كنده‌كاري شده است.

 

براي اطمينان در خريدي بدون واسطه و با قيمت مناسب به صفحه خريد زعفران بهرامن مراجعه كنيد. قيمت زعفران بهرامن در مقايسه با كيفيت اين محصول عامل رقابتي در فروش اين ادويه گرانبهاست.

در عصر ساسانيان عرب ها با زعفران آشنا شدند و آن را از شهرهاي كرمانشاه و همدان وارد كشور خود نمودند و مورد استفاده‌هاي خوراكي و غيرخوراكي قرار مي‌گرفت.  محلول زعفران گاهي به عنوان استامپ براي درج علامت بازرگاني بر روي محموله‌هاي تجاري و يا زدن نقش علامت كشتارگاه بر روي گوشت گوسفندان و يا به عنوان خوشبو كردن پيكر مردگان پس از غسل ميت، تحرير خوشنويسي بر روي پوست آهو، آراستن نسخه‌هاي خطي و نوشتن عناوين يا تحرير حاشيه‌ها، رنگ كردن پارچه‌ها، قالي‌ها و ... كاربرد داشت.

در عصر قاجاريه هم همچون عصر هخامنشيان علاوه بر مصارف غيرخوراكي از زعفران استفاده‌هاي خوراكي هم مي‌كردند و در آماده كردن شربت زعفران و انواع آش‌ها، مسقطي، يخ در بهشت، شله زرد، حلوا و بستني كاربرد داشت؛ زعفران در گذشته جهت مصارف دارويي نيز استفاده مي‌شده است.

دانشمنداني همچون بخارايي، ابوعلي سينا، بغدادي، خراساني و بسياري از پزشكان ايراني- اسلامي از آن در توليد روغن‌ها، مواد آرايشي و ماسك‌هاي زيبايي استفاده مي‌كردند.

شاعراني همچون فردوسي و نظامي گنجوي در اشعار خود به خوشبو كردن فضا توسط زعفران اشاره دارند. براي مثال نظامي در اشعار خسرو و شيرين، اينگونه بيان مي‌كند: "زخار و خاره خالي كن ميانش      معطر كن به مشك و زعفرانش"

زعفران از همان زمان‌هاي گذشته به عنوان ماده‌اي خنده‌آور، مفرح و شادي‌آور، تقويت‌كننده عروق، تقويت هوش و حافظه در منابع طب و داروشناسي كهن ايراني و اسلامي شناخته شده است. پزشكان قديمي همچنين جهت درمان بيماري‌هايي همچون ماليخوليا و جنون‌، مغز و دماغ، سردرد، زخم، ورم‌ و درد مفاصل و به عنوان مسكن و خواب‌آور، تسكين دردهاي قاعدگي و تنظيم عادات ماهانه زنان، ضدعفوني‌كننده، تسهيل در زايمان، و جهت درمان بيماري‌هاي دستگاه گوارش، دستگاه تنفسي، چشم وگوش و ... از زعفران بهره مي‌گرفتند و در نسخه هايي تجويزي، زعفران تركيب اصلي دارو بود. در آن زمان براي شستشوي چشم، از محلول جوشانده نيمه گرم (ولرم) زعفران استفاده مي‌كردند چون خاصيت ضد عفوني كنندگي داشت.

 

منابع

-          Abdul Samad Katawazy; “A COMPREHENSIVE STUDY OF AFGHAN SAFFRON”; Research, Planning and Policy Directorate, April, 2013.

-          Salwee Yasmin and F. A. Nehvi; “Saffron as a valuable spice: A comprehensive review”; African Journal of Agricultural Research Vol. 8(3), pp. 234-242, 24 January, 2013.

-          محمد حسن ابريشمي؛ "زعفران از ديروز تا امروز"؛ انتشارات اميركبير؛ سال 1389.

-          وبسايت رسمي فروشگاه اينترنتي بهرامن        

منبع : ساعت24